kg papryki
25dag cebuli
40dag pomidorów - twardych ale dojrzałych
3 szkl. wody
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
czosnek
Paprykę umyć, obgotować w całości i po wyjęćiu z wrzątku niezwłocznie włożyć do zimnej wody.
Po ostygnięciu papryki wyciąć nasiona, pokroić na cinkie cząstki.
Cebulę obrać, pokorić w krążku, paski lub inaczej jak się lubi i obgotować,
Pomidory pokroić w krążki.
Zagotować wodę z solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Rozlać zalewę do 1/3 wysokości słoików i układać warstwami paprykę, cebulę, pomidory wraz z obranym czosnkiem.
Pasteryzować przez 25 minut.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl