359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru
Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty
Kilka malin pozostawić do dekoracji.
W misce zmieszać morele z pozostałymi malinami, a potem przełożyć do 4 kokietek.
Kremówkę ubić na sztywno i wyłożyć na owoce (dokładnie je pokroić).
Posypać równo cukrem, również wokół brzegów miseczek. Spodnią stroną metalowej łyżki delikatnie wcisnąć cukier.
Kokilki przykryć i chłodzić w zamrażalniku przez 15 minut.
Tuż przed podaniem wstawić na gorący grill (na tacce do pieczenia) na około 2 minuty, aż stopi się cukier i pojawią się bąbelki.
Pozostawić na 1-2 minuty, udekorować i podawać.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl