Owoce w sosie toffi

Składniki potrawy

359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru

Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty

Przyrządzanie

Kilka malin pozostawić do dekoracji.

W misce zmieszać morele z pozostałymi malinami, a potem przełożyć do 4 kokietek.

Kremówkę ubić na sztywno i wyłożyć na owoce (dokładnie je pokroić).

Posypać równo cukrem, również wokół brzegów miseczek. Spodnią stroną metalowej łyżki delikatnie wcisnąć cukier.

Kokilki przykryć i chłodzić w zamrażalniku przez 15 minut.

Tuż przed podaniem wstawić na gorący grill (na tacce do pieczenia) na około 2 minuty, aż stopi się cukier i pojawią się bąbelki.

Pozostawić na 1-2 minuty, udekorować i podawać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl