Omlet z pieczarkami

Składniki potrawy

30dag pieczarek
5dag masła
5 jajek
5 łyżek mąki
3 łyżki wody mineralnej
sól, pieprz
drobno posiekana natka pietruszki

Przyrządzanie

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki i dusić kilka minut na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą papryki, dodając na końcu łyżeczkę zieleniny.

Ciasto:
5 surowych żółtek
5 łyżek mąki
3 łyżki wody mineralnej

Robimy w garnuszku ciasto. Do ciasta włożyć pieczarki, razem z sosem, a na końcu ubitą na sztywno pianę z 5 białek i smażyć na oleju sojowym lub maśle 4 omlety.

Usmażone posypać zieleniną i natychmiast podać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl