Neutralna sałatka z cukinii i pomidorów

Składniki potrawy

100g pomidorków koktajlowych
cukinia
kalarepa
2 marchewki
2 łyżki soku z cytryny
sól jodowana
4 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki orzechów włoskich

Przyrządzanie

Pomidory umyć, pokroić na połówki, usunąć twarde szypułki. Cukinię umyć i oczyścić, a następnie pokroić w cienkie słupki. Kalarepę i marchewkę umyć, obrać i strugać na cienkie plasterki.

Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i solą. Wycisnąć czosnek i dodać do sosu.

Nałożyć na talerze po łyżce sosu. Ułożyć warzywa i polać je resztą sosu.

Całość przybrać listkami pietruszki i orzechami włoskimi.

Potrawa odpowiednia dla osób z grupą krwi 0.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl