2 cebule
1-2 ząbki czosnku
7-8 łyżek oleju z oliwek
45dag ugotowanej baraniny
10dag pieczarek
2 łyżki zieleniny
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
3 łyżki mąki
8dag sera żółtego
3 jaja
2 szklanki jogurtu
Najpierw plasterki cebuli i drobno posiekany czosnek podsmażyć w 4 łyżkach oleju, ale nie rumieniąc.
Baraninę pokroić i zemleć.
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dodać do mięsa i wymieszać starannie z ketchupem, cebulą, czosnkiem i posiekaną zieleniną.
Utrzeć ser.
Masę mięsną wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia i posypać połową ilości sera. Rozbite jaja wymieszać z jogurtem, polać potrawę i po wierzchu posypać pozostałą ilością sera.
Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i surówką.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl