Mieszane szaszłyki

Składniki potrawy

8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny

Przyrządzanie

Każdy grzybek owinąć w połowę plasterka boczku, a następnie wsunąć na 8 metalowych prętów wraz z połówkami nerek, pomidorów, kiełbaskami i liśćmi laurowymi.

Szaszłyki ułożyć na grillu, posmarować lekko olejem i doprawić do smaku. Przez około 7 minut opiekać je z każdej strony na gorącym grillu. Szaszłyki wyjąć w momencie, kiedy nerki i kiełbaski będą upieczone i zarumienione. Natychmiast podawać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl