1 melon (lub arbuz)
2 kulki (po ok. 120 g) mozzarelli
4 plastry szynki (najlepiej włoskiej)
50g rukoli
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżka cukru
1 łyżka ziarnistej musztardy
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty
Melon (lub arbuz) należy umyć, przekroić na połowę, łyżką usunąć pestki. Z miąższu wyciąć kulki albo pokroić go na kawałki.
Mozzarellę osączyć z zakewy, podzielić na małe kawałki. Rukolę umyć i osuszyć. Na talerzach ułożyć kulki melona, ser i rukolę.
Ocet wymieszać z cukrem i musztardą, wlać oliwę, dodać miętę. Sosem polać sałatkę, na wierzchu ułożyć plastry szynki.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl