Składniki na 4 słoje
kg miąższu arbuza
0,25kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40g wódki
Arbuz należy pokroić w ćwiartki, usunąć pestki, oddzielic miąższ od skóry i pokroić w grubą kostkę, zmiksować.
Brzoskwinie naciąć na krzyż nożem, włożyć do miski, spażyć, przelać zimną wodą, obrać ze skórki. Przekroić na połowę, usunąć pestki.
Następnie brzoskwinie pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Dodać cukier żelujący, sok z cytryny, wódke i wymieszać.
Gotować przez 4-5 minut ciągle mieszają, po czym dodać arbuzowy mus i całość gotować na wolnym ogniu jeszcze około 4 minuty.
Wypełnić marmoladą słoje, szczelnie przykryć.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl