MENU
ZWIŃ MENU

Marmolada dyniowo-bananowa

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier

Przyrządzanie

Rozdrobnione banany i dynie rozgotować, ewentualnie zmiksować blenderem.

Dodać tyle cukru, ile ważą razem banany i dynia, zagotować, nałożyć do słoików, spasteryzować.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwory

500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego

Zupa dyniowo-bananowa

Forma potrawy: Zupy

1 cebula
1 cm kłącza imbiru
1 ząbek czosnku
1 dynia Hokkaido
1 litr bulionu warzywnego
2 banany
200 ml słodkiej śmietany
olej słonecznikowy
sól, pieprz

Kawa bananowa

Forma potrawy: Napoje

750 ml świeżo zaparzonej w ekspresie kawy
60 ml likieru Creme de Bananas
60 ml likieru Creme de Cacao
2 łyżki soku z cytryny
55 g cukru
125 ml śmietanki kremówki

Delicja bananowa

Forma potrawy: Desery

4 banany
8 łyżek dżemu lub konfitury malinowej
850g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
drobno posiekane orzechy (do przybrania)