Makaron w pikantnym sosie

Składniki potrawy

50dag białego lub zielonego makaronu (typu spiralki)
10dag ziarenek dyni
4 pomidory
2 pęczki natki pietruszki
5dag tartego parmezanu lub gaudy
1 szklanka oleju
1 ząbek czosnku
sól

Przyrządzanie

Zmielić drobno ziarenka dyni. Opłukać i osuszyć natkę pietruszki, pokroić. Obrać czosnek, posiekać lub przecisnąć przez praskę.

Wymieszać przygotowane składniki z utartym żółtym serem. Dodać olej, odstawić na pół godziny. Gotować makaron 10-12 minut w dużej ilości osolonej wody.

Z pomidorów zdjąć skórkę, następnie pokroić pomidory na ćwiartki i usunąć pestki.

Osączyć makaron, wymieszać z sosem i pomidorami.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl