Makaron ngorongoro

Składniki potrawy

500g polędwicy wieprzowej
3 cebule
1 łyżka oleju
3 pomidory
1 ząbek czosnku
1 strąk papryki chili
1/2 łyżeczki soli
szczypta czarnego pieprzu
szczypta ostrej papryki
2 łyżeczki soku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
350g szerokiego makaronu
150g utartego sera cheddar

Przyrządzanie

Umyć mięso, osączyć i pokroić w kostkę o boku około 2 cm.

Cebulę obrać i pokroić. Olej podgrzać w garnku i przysmażyć na nim cebulę wraz z mięsem.

Obrane ze skórki i pokrojone pomidory, zmiażdżony czosnek i bardzo drobno pokrojone chili dodać do mięsa. Przyprawić i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny.

Ugotować makaron i razem z utartym serem dodać do mięsa. Wymieszać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl