4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia
Filet z łososia ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić (moze być puszka łososia we własnym sosie).
Jajka rozbić w naczyniu, dokładnie rozbełtać
Szczypiorek pokroić drobno.
Filet z łososia rozdrobnić na małe kawałeczki
Olej rozgrzać w głębokiej patelni. Na olej wlewać rozbełtane jaja, ściąć je stale mieszając, aby powstała bardzo rozdrobniona ścięta jajecznica.
Dodać łososia, smażyć dalej przez chwilę.
Wsypać ryż, wymieszać, smażyć na małym ogniu, przerwać mieszanie i pozwolić, aby dolna warstwa ryżu lekko się ozłociła, wsypać szczypiorek i wymieszać jeszcze raz.
Przełożyć na półmisek, podawać gorące.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl