Łosoś z pieczarkami

Składniki potrawy

Filety z łososia na 4 osoby
1/2kg pieczarek
3 łyżki posiekanego koperku (musi być go bardzo dużo)
pieprz
1/2 szklanki białego wina
masło

Do podania:
ryż

Przyrządzanie

Piec nagrzać do 180°C.

Przygotować płaskie, szerokie naczynie do zapiekania i wysmarować dno grubo masłem.

Filety łososia pokroić na cienkie plastry, podobnie 1/2 kg pieczarek.

Pieczarki rozłożyć równo rozlozyc po dnie. Posypać pieprzem oraz połową koperku. Ułożyć plastry łososia w pojedyńczej warstwie, trochę zazębiając. Resztę koperku posypać na wierzch, następnie posypac pieprzem.

Zakryć naczynie szczelnie przy pomocy folii. Wstawić do pieca na 5 minut, wyjąć, odkryć i polać winem. Znów zakryć i wstawić do pieca na 15 minut.

Podawać z ryżem.

Danie jest smaczne i łatwe do przydządzenia, dodatkowo posiada bardzo elegancki smak.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl