Łosoś w ryżu

Składniki potrawy

4 szklanki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia
zielenina

Przyrządzanie

Filet z łososia należy ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Jaja rozbić w naczyniu, dokładnie wymieszać. Filety z łososia rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej.

Na olej wlać wymieszane jaja, smażyć, aby powstała bardzo rozdrobniona ścięta jajecznica. Dodać do tego łososia i smażyć dalej przez chwilę.

Wsypać ryż, wymieszać, smażyć dalej na małym ogniu, przerwać mieszanie i lekko, z wyczuciem przypalić ryż na złoty kolor. Posypać zieleniną.

Podawać gorące.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl