450g ugotowanego mięsa z kurczaka, obranego ze skóry
1/2 ogórka w plastrach
200g tuńczyka w oleju
150ml majonezu
150ml kwaśnej śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
Do przybrania:
plastry ogórka
Do podania:
chleb z chrupiącą skórką lub gotowane, młode ziemniaki
Mięso kurczaka pokroić na cząstki i ułożyć razem z plasterkami ogórka na przygotowanym półmisku. Do miski wyłożyć tuńczyka wraz z olejem z puszki i widelcem dobrze rozgnieść. Wlać majonez i kwaśną śmietanę, doprawić do smaku.
Przygotowanym sosem polać kurczę, pośrodku ułożyć krążki czerwonej papryki i przybrać plasterkami ogórka.
Podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl