450g zielonego marakonu wstążki
sól
4 piersi z kurczaka, bez kości
1 łyżka oleju
225g małych grzybków, np. pieczarki lub kurki
275g skondensowanej zupy z kurczaka z puszki
3 łyżki wytrawnej sherry
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do posypania:
słodka papryka
Makaron gotować w dużej ilości osolonej wody przez około 15 minut lub aż będzie prawie miękki.
W tym czasie piersi kurczaka pokroić na kawałki. W rondlu podgrzać olej, włożyć kawałki kurczaka i obsmażać przez około 10 minut na złoty kolor. Następnie włozyć grzybki i dobrze wymieszać.
Do rondla wlać zupę i zagotować. Wlać sherry i wsypać pietruszkę, przyprawy do smaku i przez 1 minutę gotować na wolnym ogniu.
Makaron odlać i wyłożyć do ogrzanego naczynia. Przyrządzoną mieszaninę wylać na środek makaronu, posypać papryką i podawać.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl