60dag ziemniaków
15dag cebuli
7dag marchwi
15dag pieczarek
10dag boczku wędzonego
20dag kiełbasy
sól, pieprz
liście kapusty
zielenina
Marchew i ziemniaki pokroić w grube plastry, pieczarki w paski, boczek wędzony w kostkę, kiełbasę w plasterki, cebulę w krążki.
Na dnie naczynia położyć liść kapusty, a na niego układać warstwami na przemian: ziemniaki, posiekaną cebulę, marchew, pieczarki, kiełbasę.
Boczek ułożyć przy brzegach naczynia. Każdą warstwę posypać solą, pieprzem oraz posiekaną zieleniną. Wierzchnią warstwę powinny stanowić ziemniaki.
Całość przykryć liściem kapusty, przykryć naczynie, wstawić do piekarnika i piec do miękkości ziemniaków.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl