40dag twardego sera żółtego typu gouda
5 łyżek pszennej mąki razowej
1 łyżka otrąb owsianych
3 jajka
1/3 szklanki kefiru
6-7 łyżek bułki tartej
1 łyżeczka łagodnego curry
olej do smażenia
sos sojowy
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Do podania:
surówki,
ziemniaki
Ser pokroić na grube plastry, oprószyć świeżo zmieloną gałką muszkatołową.
W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem sosu sojowego, curry, szczypty soli oraz pieprzu. Wsypać mąkę oraz otręby i wymieszać na gładkie, dość gęste ciasto.
Plastry sera moczyć z obu stron w ciaście, po czym obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety z sera i usmażyć z obu stron na rumiano.
Od razu podawać z dodatkiem sezonowych surówek i ziemniaków.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl