10dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz
Natkę i koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Paprykę umyć, oczyścić i drobno pokroić. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. Jajko posiekać.
Owoce morza osączyć, zachowując zalewę. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce lub pucharkach.
Zalewę połączyć z majonezem, przyprawić solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl