Kiełbaski z kukurydzą

Składniki potrawy

450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny

Przyrządzanie

Kiełbaski przypiekać na gorącym grillu przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą dobrze zarumienione.

W dużej ilości wrzącej osolonej wody gotować makaron przez 15 minut aż zmięknie. W oddzielnym rondelku na małym ogniu roztopić masło. Włożyć do niego kukurydzę i fasolkę szparagową i pod przykrywką delikatnie ogrzewać przez 5 minut.

Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do ogrzanego wcześniej naczynia. Włożyć chrzan i warzywa w maśle.

Do tej mieszaniny dodać pokrojone kiełbaski. Przyprawić do smaku, dobrze wymieszać i podawać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl