450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny
Kiełbaski przypiekać na gorącym grillu przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą dobrze zarumienione.
W dużej ilości wrzącej osolonej wody gotować makaron przez 15 minut aż zmięknie. W oddzielnym rondelku na małym ogniu roztopić masło. Włożyć do niego kukurydzę i fasolkę szparagową i pod przykrywką delikatnie ogrzewać przez 5 minut.
Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do ogrzanego wcześniej naczynia. Włożyć chrzan i warzywa w maśle.
Do tej mieszaniny dodać pokrojone kiełbaski. Przyprawić do smaku, dobrze wymieszać i podawać.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl