Khemma z ziemniaczkami

Składniki potrawy

450g mielonego mięsa jagnięcego
1 cebula, pokrojona w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
50g świerzego imbiru, posiekanego
sól
1 łyżka proszku curry
świeżo zmielony pieprz naturalny
225g mrożonego groszku
500g młodych ziemniaczków z puszki, odsączonych

Do przybrania:
liście kolendry lub pietruszki

Przyrządzanie

Na patelni teflonowej smażyć mięso jagnięce wraz z cebulą, czosnkiem i imbirem (mięso powinno mieć wystarczającą ilość tłuszczu).

Dodać proszek curry, 150ml wody i doprawić do smaku. Doprowadzić do wrzenia i przez 5 minut gotować na wolnym ogniu. Wsypać groszek i gotować przez dalsze 2 minuty.

Na koniec dodać ziemniaki, przykryć patelnię i na małym ogniu gotować przez 5 minut.

Podawać gorące, przybrane liśćmi pietruszki.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl