2 łyżki kawy rozpuszczalnej
po 150g mąki tortowej, cukru oraz masła
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja
cukier waniliowy
po łyżce mleka i kakao
polewa czekoladowa
Krem:
3 łyżki rozpuszczalnej kawy
1 jajko
5 łyżek cukru
350ml śmietany kremówki
Masło utrzeć z cukrem, jajami i cukrem waniliowym, dodać mleko, połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawą i kakao.
Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, piec 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Na krem ubić na parze jajko z połową cukru, zestawić, dodać pozostały cukier i kawę, połączyć z ubitą śmietanką.
Posmarować kremem ostudzone ciasto, udekorować piegami z polewy czekoladowej.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl