4 porcje kaszanki
1 jabłko
2-3 małe cebulki
1-2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta curry
1 łyżka majeranku
sól, pieprz
4 kawałki folii aluminiowej (około A4)
ewentualnie odrobina masła i inne przyprawy
Kaszanki delikatnie ponakłuwać. Każdą ułożyć na oddzielnym kawałku folii.
Cebulki wrzucić do wrzątku i podgotować do momentu, aż będą miękkie. Następnie wyjąć je, pokroić na ćwiartki lub plasterki i przełożyć do miseczki.
Zalać oliwą, posypać curry, majerankiem, solą, pieprzem i ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami.
Jabłko pokroić (razem ze skórką w słupki).
Obok kaszanki ułożyć po kilka kawałków zamarynowanej w przyprawach cebulki i po kilka plasterków jabłka. Wszystko posypać majerankiem, solą i pieprzem.
Folię złożyć po skosach i stworzyć pewnego rodzaju koperto-sakiewkę.
Zapiekać na grill'u lub w piekarniku przez około 15 min.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl