Karp z grzybami

Składniki potrawy

1kg karpia
5dag cebuli
pietruszka
30dag borowików lub pieczarek
5dag masła lub margaryny
szklanka śmietany
łyżka mąki
sól, pieprz

Do podania:
makaron
surówka z białej kapusty

Przyrządzanie

Karpia pokroić na dzwonka, posolić i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Pokroić w drobną kostkę pietruszkę i cebulę, a grzyby w plasterki.

Włożyć rybę do rondla o grubym dnie, dodać jarzyny i grzyby, podlać wodą i gotować 20 minut.

Następnie wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, dodać masło, zagotować, osolić, przyprawić pieprzem do smaku.

Podawać z makaronem lub kładzionymi kluskami oraz surówką z białej kapusty.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl