Kapusta pekińska duszona z warzywami

Składniki potrawy

duża cebula
2 łyżki oleju
kapusta pekińska
750g pomidorów bez skórki z puszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki płatków migdałowych
łyżka masła
sól, pieprz
2 łyżki curry
pęczek natki pietruszki
Do podania:
ryż

Przyrządzanie

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Z kapusty usunąć głąb, pokroić ją na paseczki, następnie opłukać i osuszyć.
Natkę pietruszki umyć i pokroić.
Czosnek obrać, posiekać, dodać do cebuli. Krótko poddusić.
Dołożyć kapustę, dusić pod przykryciem przez 3 minuty.
Przyprawić solą, pieprzem i curry.
Dodać pokrojone pomidory.
Dusić następne 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Płatki migdałowe zarumienić na maśle na złoty kolor, wymieszać.
Potrawę posypać natką i zrumienionymi płatkami.
Danie najlepiej podawać z ryżem.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl