1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw
150ml czerwonego wina
15dag cytryn
1/2kg czerwonej kapusty
30dag obranych ziemniaków
8dag cebuli
4dag tłuszczu
2dag mąki
sól, pieprz
Cytryny umyć, następnie sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Kapustę opłukać, pokroić w kostkę usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, po czym ugotować.
Po ugotowaniu skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć z kapustą i winem.
Cebule opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z zupą, zagotować, włożyć cytryny, doprawić do smaku.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl