Kanapki zimowe cojemy

Składniki potrawy

chleb pełnoziarnisty
masło
ser żółty
majonez
świeża "nowa" cebula

Przyrządzanie

W zależności od apetytu i ilości osób - ukroić kilka kromek chleba, posmarować dobrym masłem.

Następnie położyć na to plastry żółtego sera i rozsmarować na nich dość grubą warstwę majonezu (polecam kielecki), najlepiej tak aby przykrywał całą kromkę i ser.

Z cebuli wykroić plastry - jeden na każdką kromkę, po czym pokroić je na drobną kostkę. Posypać kromki cebulą. Smacznego.

Majonez dobrze wiąże cebulę, tak że przy konsumpcji nie spada ona z chleba, oraz powoduje że jej smak nie jest zbyt ostry.

Spożywanie świeżej cebuli w okresie zimowym sprzyja odporności organizmu na choroby i przeziębienia.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl