Kanapki z Kornwalii

Składniki potrawy

1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz

Przyrządzanie

Majonez wymieszać z chrzanem, śmietaną i sokiem wyciśniętym z pomarańczy, doprawić cukrem do smaku i ubijać trzepaczką na sos.

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Na patelni roztopić smalec i na małym ogniu, mieszając, smażyć plastry jabłka oraz posiekaną cebulę.

Na 5 min. odłożyć mięso, aby się podgrzało. Na kromki bułki kłaść ciepłe mięso z jabłkami i cebulą oraz polać zimnym sosem pomarańczowym.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl