Gulasz egipski

Składniki potrawy

2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka posiekanej cebuli
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukini
sól do smaku

Przyrządzanie

Cebulę i zieloną paprykę udusić na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a następnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, po czym gotować przez 15 minut.

Później dodać pomidory, cukinię i sól, gotować całość przez kolejne 20 minut. Podawać posypane zieloną pietruszką.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl