Grzyby z pasztetem

Składniki potrawy

12 dużych grzybów np. pieczarek, kozaków lub prawdziwków
sok z 1 cytryny
350g pasztetu

Do przybrania:
ćwiartku plastrów pomarańczy
pomidory pokrojone na cząstki
gałązki zielonej pietruszki

Przyrządzanie

Kapelusze grzybów oddzielić od trzonków (trzonki można wykorzystać do innej potrawy).

Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu i pokropić sokiem z cytryny. Zalać wrzątkiem, tak aby były nim przykryte, i pozostawić na 1 minutę. Następnie odsączyć.

Każdy kapelusz napełnić małą ilością pasztetu. Podzielić je na cztery równe porcje i ułożyć na talerzach.

Tuż przed podaniem przybrać ćwiartkami plastrów pomarańczy, cząstkami pomidorów i gałązkami zielonej pietruszki.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl