250g chleba
100g sera mozzarella lub bryndzy owczej
8 łyżek mąki
2 jaja
sól
oliwa do smażenia
Chleb pokroić na kromki o grubości 1/2 cm. Odkroić skórkę.
Miękisz pokroić w kwadraty o boku 4-6 cm. W analogiczny sposob pokroic ser. Na jeden kawałek sera powinny przypadać 2 kawałki chleba.
Wkladac ser między dwa kawałki chleba. Boki tak sporządzonych kanapek moczyć
w wodzie i obtaczać kilkakrotnie w mące.
Kanapki ukladać na dużym płaskim półmisku tak, by nie stykały się ze sobą.
Jaja roztrzepać starannie z odrobiną soli. Masą tą pokryć kanapki. Odstawić
na godzinę. Po upływie tego czasu jaja powinny całkowicie wsiąknac w chleb.
Smażyć w dużej ilości wrzącej oliwy na jasnozłoty kolor (ok. 10 min). Osaczyć z nadmiaru tluszczu. Podawać gorące.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl