Gazpacho

Składniki potrawy

1 kromka razowego chleba
900ml soku pomidorowego
2 ząbki czosnku rozgniecione
odrobina sosu worcester
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do podania:
1 czerwona lub zielona papryka, wypestkowana i pokrojona
1 cebula, pokrojona w plastry
czarne oliwki
grzanki

Przyrządzanie

Do miksera wsypać pokruszony chleb, dodać sok pomidorowy, czosnek, sos worcester i 2 kostki lodu. 

Przyprawić do smaku i miksować w celu uzyskania jednolitej konsystencji.

Sprawdzić smak, a następnie przelać do pojedynczych miseczek. Podawać natychmiast, wraz z ułożonymi na oddzielnych talerzykach dodatkami: papryką, cebulą, oliwkami i grzankami - każdy sam te dodatki wkłada do zupy wedle smaku.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl