Filety z płastugi

Składniki potrawy

8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry

Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka

Przyrządzanie

W większym, żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem ułożyć filety rybne na dnie. Nieco masło pozostawić, a resztą wykropkować fileciki po wierzchu i przyprawić do smaku.

Następnie opiekać na gorącym grillu przez 5 minut.

Tymczasem w małym rondelku podgrzać pomidory z czosnkiem. Wyłożyć łyżką na środkową część filecików i ułożyć plasterki cytryny.

Przyprawić do smaku i wykropkować pozostałym masłem. Ponownie opiekać na grillu przed dalsze 4-5 minut. Podawać od razu, przybrane pietruszką.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl