500 - 600g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
2 pory pokrojone w krążki
1 pęczek zielonej pietruszki drobno posiekany
posiekane świeże zioła (według upodobania)
2 drobno posiekane ząbki czosnku
600g posiekanej wieprzowiny
3 łyżki oleju
1 liść laurowy
200ml bulionu
100ml białego wina
1 łyżka octu winnego
sól, pieprz
100g kwaśnej śmietany
Wieprzowinę podsmażyć na gorącym oleju, następnie zdjąć z patelni. Włożyć na patelnię dynię i pory, krótko dusić. Dodać posiekaną zieleninę i liść laurowy, wlać bulion i wodę, dodać mięso i wszystko razem ogrzewać na małym ogniu przez 15 minut, aż dynia zmięknie.
Doprawić octem, solą i pieprzem, dodać śmietanę i jeszcze raz podgrzać, ale nie gotować.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl