Cielęcina z morelami

Składniki potrawy

0,5kg chudej cielęciny (w kawałkach lub zmielona)
1,5 kubka ryżu
2 łyżki masła
1 kubek sera mozzarella pokrojonego w kostki
1/4 kubka drobno poszatkowanej cebuli
1 jajko
sól
biały pieprz do smaku
1/3 kubka białego wytrawnego wina lub soku z pomarańczy
1 puszka (700g) moreli (sok wylać)
1/3 kubka poszatkowanej swieżej pietruszki

Przyrządzanie

Podsmażyć cielęcinę do zbrązowienia. Ugotować ryż i wymieszać z masłem, następnie dodać i wymieszać z cebulą, jajkiem, pieprz i solą.

Papkę ryżową rozprowadzic na cielecinie. Skropić winem. Ułożyć na tym morele, a pomiędzy wstawić kostki sera. Posypać pietruszką.

Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 25-30 minut.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl