Cielęcina na dziko

Składniki potrawy

1 łyżka wódki
pół kg cielęciny
1 łyżeczka mąki
olej
łyżeczka cukru
musztarda
4 łyżki octu winnego
pieprz
sól
6 kulek ziela angielskiego zmiażdzonego
1 łyżka sosu sojowego
bazylia
1 cebula
2 ząbki czosnku
tymianek

Przyrządzanie

Moczyć w zalewie pokrojoną na kostkę cielęcinę przez pół godziny. Zalewa: ocet, sos sojowy, wódka, zioła, przyprawy, 2 łyżeczki musztardy.
 
Usmażyć cielęcinę na dużym ogniu, zmniejszyć, dodać pokrojoną w plastry cebulę, dodać 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę mąki, zagęścić aby powstał sos.
 
Podawać z kartoflami polanymi pozostałą zalewą po moczonym mięsie.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl