225g daktyli
50g masła
125g kaszy manny
Z daktyli usunąć dokładnie pestki, następnie drobno je posiekać, przełożyć do miski i wymieszać z masłem. Masę zmiksować lub bardzo dobrze utrzeć.
Kaszę manną podpiec na złoty kolor, na suchej patelni, ciągle mieszając i
uważając, aby jej nie przypalić - najlepiej na małym ogniu. Zdjąć z ognia i mieszać jeszcze przez kilka minut.
Kaszę przełożyć do miski i połączyć z pastą daktylową. Utrzeć je razem na jednolita
masę.
Potem masę przełożyć na folię metalową i równomiernie rozprowadzić ją na
grubość 1 centymetra. Wyciąć z tego 24 ciasteczka w kształcie karcianej figury karo.
Ciasteczka rozdzielić, przełożyć na tacę i pozostawić w chłodnym miejscu
do wyschnięcia.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl