Chilijski budyń z kapusty

Składniki potrawy

główka kapusty białej lub włoskiej
6 średniej wielkości ziemniaków
olej
2 cebule
bułka
pół szklanki mleka
2 jajka
3-4 łyżki śmietany
ser żółty

Przyrządzanie

Podzielić na ćwiartki główkę kapusty białej lub włoskiej, wyciąć z niej głąby i obgotować we wrzątku około 7 minut.

Osączyć, gdy przestygnie, odcisnąć i zemleć razem z:
6 ugotowanymi średniej wielkości ziemniakami oraz 2 przesmażonymi na oleju,
drobno pokrojonymi cebulami oraz 1 bułką namoczoną w mleku i odciśniętą.

Do tej masy dodać dwa surowe jajka, 3-4 łyżki śmietanki, sól i pieprz do smaku.

Masę ułożoną w naczyniu do zapiekania posypać tartym żółtym serem i zapiekać około godziny.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl