450g mięsa z kiełbasek
350g krążków ananasa z puszki, odsączonych, a syrop pozostawiony
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka octu winnego
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej
2-3 dymki, posiekane
Do przybrania:
gałązki rzeżuchy
Mięso podzielić na cztery części, z każdej uformować płaski kotlecik. Na dnie formy grilla ułożyć kotleciki i krążki ananasa. Koncentrat pomidorowy zmiksować z octem i pozostawionym syropem z ananasa i polać tym kotelciki.
Opiekać przez 5-7 minut po każdej stronie, aż się zarumienią. Dodać paprykę i przypiekać jeszcze przez 1 minutę.
Gotowe kotleciki i ananasy włożyć do ogrzanego wcześniej naczynia, polać sosem do pieczenia. Posypać dymką, przybrać gałązkami rzeżuchy i natychmiast podawać.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl