Buraczki z fasolką

Składniki potrawy

225g fasolki szparagowej, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g masła lub margaryny
450g małych buraczków, ugotowanych, przepołowionych
2 łyżeczki sezamowego lub roślinnego oleju
2 łyżki ziarenek sezamowych

Przyrządzanie

W lekko osolonej wrzącej wodzie ugotować fasolkę szparagową, aż będzie prawie miękka. Następnie odcedzić ja i trzmać w cieple.

Na patelni stopić masło i wrzucić buraczki. Przyprawić do smaku i delikatnie przysmażyć. Wyłożyć buraczki z patelni i zmieszać z fasolką. Do pozostałego masła na patelni wlać olej. wsypać ziarenka sezamowe i ogrzewać na średnim ogniu przez około 1 minutę, mieszając.

Buraczki i fasolkę polać masą sezamową i natychmiast podawać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl