karkówka bez kości 60 dag
boczek wędzony 15 dag
liście kapusty włoskiej 20 szt
jabłko 1 szt
wiśnie drylowane 20 dag
Bejca
olej 5 łyżek
majeranek 1/2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz czarny 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
Karkówkę podzielić na plastry, tłuczemy. Z oliwy, przypraw i ziół przygotować bejcę. Plastry mięsa smarować bejcą i odstawić na noc w chłodne miejsce. Przygotować owoce: jabłka pokroić na cząstki, wiśnie wydrylować. Boczek pokroić na plastry. Na plaster boczku nałożyć plaster mięsa, a na środku kawałek jabłka i wiśnie. Zwinąć roladki i włożyć do liści kapusty. Grillować 20 minut.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl