40dag polędwicy wołowej
tłuszcz
2dag mąki
8dag sera żółtego
8dag szynki wędzonej
5dag ketchupu
sól, pieprz
Do podania:
frytki
kalafior
zielony groszek
Wołowinę opłukać, zdjąć z niej błonę oraz zbędny tłuszcz. Pokroić w poprzek włókien na 4 kawałki, formować ręką i nożem krążki o grubości około 2-3 cm.
Uformowane kawałki polędwicy posypać pieprzem i mąką, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu po 2-3 min tak aby mięso wewnątrz było różowe. Pod koniec smażenia dodać masło.
Następnie befsztyki obłożyć plastrami szynki i sera, polać ketchupem, zapiec w gorącym piekarniku.
Podawać z frytkami, kalafiorem i zielonym groszkiem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl