MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z czosnkiem

Składnik czosnek został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Purée z czosnku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

 
główka czosnku
100 ml mleka
2 łyżki masła
1 łyżeczka mąki
sól, pieprz
 

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Cukinia z sosem vinaigrette

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki, Inne potrawy

3 cukinie
2 ząbki czosnku
sos vinaigrette

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Feta w czosnku i parmezanie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy


ser feta
ząbki czosnku (1 na 100g fety)
parmezan (tyle ile fety)
grubo mielony czarny pieprz
kilka kropel oliwy (niekoniecznie)

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Kiełbasa w piwie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

50 dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup

Do podania:
ziemniaki,
surówka

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Kimchi

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Inne potrawy

1 kapusta pekińska
1 główka czosnku
1 łodyga pora
1 papryczka chili (może być sproszkowana: dwie łyżki)
sól morska lub kamienna
pieprz
sos rybny azjatycki

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Kurczak w miodzie i piwie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

dorodny kurczak (1,2 - 1,5 kg)
5-6 łyżek płynnego miodu
3-4 ząbki czosnku
puszka piwa
łyżka curry
sól

Do podania:
ryż
lub ziemniaki

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Patelnia meksykańska

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40 dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis

Warzywa chop-suey

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy


1 średni kawałek imbiru lub łyżka imbiru w proszku
2 małe cebulki
3 ząbki czosnku
1 papryka zielona i jedna czerwona
2 marchewki
2 gałązki selera naciowego
100 g fasolki szparagowej
80 g kalafiora
1 mała ostra, czerwona papryczka (piment)
2 łyżki bulionu z kury
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
sól, olej do smażenia

Inne potrawy z czosnku » zobacz przepis