Zobacz wszystkie przepisy z solą kuchenną
Ciasto:
20 dag mąki
4 jajka
60 dag masła
sól
Nadzienie:
60 dag białego sera
1/2 łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
szczypta soli selerowej
kieliszek sherry
łyżeczka pasty paprykowej
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery
marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
Forma potrawy: Dania główne, Desery
500 g cukini
150 g sera cheddar
70 g krakersów
100 g masła
1 jajo
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy
Ciasto:
200 g mąki
250 ml wody
250 ml piwa
2 jaja
2 łyżki oliwy
skórka z 1 cytryny pokrojona w cieniutkie paseczki
sól
masło do smażenia
Sos:
200 g cukru
1 łyżka masła
sok z 2 pomarańczy
sok z 1 cytryny
50 ml koniaku
Nadzienie:
3 gruszki
300 ml syropu waniliowego (przepis "płonące sliwki" w dziale "desery")
100 g migdałów
50 ml śliwowicy
Forma potrawy: Desery, Dania na grilla
4 półówki gruszek
1/2 opakowania miękkiego sera
ser topiony
2 łyżki posiekanej zieleniny
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery
250 g dyni
100 g żółtej marchwi
100 g razowej mąki pszennej
150 ml mleka
sól morska
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
odrobina kolendry
40 g cebuli
2 jaja
Do podania:
twaróg lub kwaśna śmietana
Forma potrawy: Desery
500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy
Forma potrawy: Desery
400 g ugotowanych i obranych ze skórek kasztanów jadalnych
100 g masła
6 jaj (rozdzielonych)
50 g tartej bułki
50 ml śmietany
1 łyżeczka cukru
sól