MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, inne składniki zostały zaznaczony na zielono

Powidłowy zefir

Forma potrawy: Desery

1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów

Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)

Desery z innych składników » zobacz przepis

Galaretka z truskawkami i rabarbarem

Forma potrawy: Desery

30 dag rabarbaru
30 dag truskawek (mogą być mrożone)
1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
1/3 szklanki likieru z czarnych porzeczek
6 łyżeczek cukru
6 łyżeczek żelatyny

Desery z innych składników » zobacz przepis

Galaretka egzotyczna

Forma potrawy: Desery

3 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej ze świeżych owoców)
1 mango (15 dag)
3 kiwi (15 dag)
3 banany (60 dag)
1 puszka ananasa w plastrach (40 dag)
sok z 1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny

Do przybrania:
1 kiwi

Desery z innych składników » zobacz przepis

Deser kawowy

Forma potrawy: Desery

1 szklanka mleka
2 białka
2 łyżeczki dowolnej kawy
2 łyżeczki żelatyny

Desery z innych składników » zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Desery

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza

Desery z innych składników » zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Desery

40 dag truskawek
1 szklanka wody
10-15 dag cukru
2 dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka

Desery z innych składników » zobacz przepis

Tort szampański z morelami

Forma potrawy: Ciasta, Desery

Na biszkopt:
3 jajka
12 dag cukru
szczypta soli
po 5 dag mąki pszennej oraz ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na nadzienie i do dekoracji:
4 łyżeczki żelatyny
2 puszki (po 425 ml) moreli
100 ml wina musującego (słodkiego lub półwytrawnego)
80 dag śmietany kremówki
3 cukry waniliowe
4 łyżki krokantu z orzechów
2 dag bezów

Desery z innych składników » zobacz przepis

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Desery

15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

Desery z innych składników » zobacz przepis