MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z biszkoptami

Składnik biszkopt, biszkopty został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Tort truskawkowy

Forma potrawy: Ciasta, Desery

duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Sernik truskawkowy lub malinowy

Forma potrawy: Ciasta, Desery

50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Złocisty wieniec z jabłkami

Forma potrawy: Ciasta

3 duże jabłka
3 jajka
6 szt. biszkoptów
1/6 kostki masła
4-5 łyżek cukru
1 op. cukru pudru
cytryna
1/2 szkl. mleko

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Lekki domowy sernik z polewą

Forma potrawy: Ciasta

kg trzykrotnie mielonego białego sera
szklanka cukru
4 jajka
opakowanie budyniu waniliowego
zapach waniliowy
sól
opakowanie biszkoptów
polewa czekoladowa
rodzynki (niekoniecznie)

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Sernik z mleka

Forma potrawy: Ciasta

2 litry mleka
8 żółtek
25 dag (1 i 1/4 szklanki) cukru pudru
2 szklanki śmietany
250 dag masła lub margaryny
1 opakowanie galaretki
3-4 czubate łyżeczki kakao
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cukier waniliowy
bakalie
placek biszkoptowy, kruchy lub herbatniki do wyłożenia dna tortownicy

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Sernik malinowy na zimno

Forma potrawy: Ciasta

50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone
1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej)
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego (1,6 dkg)
10 dkg cukru, 1/2 cytryny
30 dkg biszkoptów

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Tort daktylowy

Forma potrawy: Ciasta

 
150 g daktyli
150 g migdałów
5 białek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
150 g cukru pudru
50 g biszkoptów
100 ml białego wina
sok i skórka z 1 cytryny
 
Do przełożenia:
150 g konfitur figowych, morelowych lub pomarańczowych
 
Lukier:
50 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny
 

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis

Jabłkowy tort śmietanowy

Forma potrawy: Ciasta

20 dag mąki
8 dag zminego masła
jajko
5 jabłek
5 dag cukru
4 łyżki dżemu jabłkowego
sok z 1/2 cytryny
8 łyżek calvadosu (wytrawny winiak francuski)
2 łyżki cukru pudru
gotowy spód biszkoptowy
2 szklanki śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
8 łyżeczek żelatyny instant

Ciasta z biszkoptów » zobacz przepis