MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Zupa z zielonych warzyw

Forma potrawy: Zupy

po 10 dag brokułów i cukinii,
5 dag całej części pora,
1 cebula (5 dag),
1 kalarepka (5 dag)
3 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
10 dag twardego sera koziego
1 łyżka masła
oregano, sól, pieprz

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa krem z dyni z kwiatami ogórecznika

Forma potrawy: Zupy

1,2 kg miąższu dyni
1 cebula
2 rozgniecione ząbki czosnku
30 g masła
1 litr lekkiego rosołu wołowego lub wody
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
sherry
1 opakowanie śmietany kremowej
4 kromki chleba tostowego
30 g masła
30 kwiatów ogórecznika

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Barszcz małorosyjski

Forma potrawy: Zupy

1/2 kg wieprzowiny lub golonki lub kiełbasy
włoszczyzna
1/2 główki kapusty
6 ziemniaków
3/4 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
listek laurowy
zielenina

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa chłopska z boczkiem

Forma potrawy: Zupy

300g marchwewki
200g białej rzodkiewki
3 pory
2 cebule
2 ziemniaki
130g wędzonego boczku
30g masła
2 listki laurowe
litr bulionu z kostki
duża szczypta tymianku
pęczek natki

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa z zielonej soczewicy

Forma potrawy: Zupy

150-200 g zielonej soczewicy (około 3/4 szklanki)
2-3 łyżki oliwy z oliwek
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
2 liście laurowe
1/4 łyżeczki tymianku
szczypta ostrej papryki
2 ziemniaki
sól

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa z dyni i porów

Forma potrawy: Zupy

2 szklanki pokrojonych na plastry porów (tylko części białe i jasno-zielone)
1 ząbek czosnku
2 łyżki dobrej oliwy
4 szklanki kawałków dyni, najlepiej małej, nie pomarańczowej
3 szklanki rosołu
2-3 liście lubczyku lub kostka maggi
liść bobkowy
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz do smaku

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa węgierska z kurczaka

Forma potrawy: Zupy

30 dag kurczaka
2 łyżki oleju
2 dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75 dag ziemniaków
zielenina

Zupy z warzyw » zobacz przepis

Zupa florencka

Forma potrawy: Zupy

1 i 1/2 litra wody
2 łyżki suszonej włoszczyzny
15 dag wędzonego boczku
4 łyżki makaronu
4 łyżki żółtego tartego sera
sól
mielona papryka
4 pomidory
ząbek czosnku
2 łyżki zieleniny

Zupy z warzyw » zobacz przepis