MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z krewetkami

Składnik krewetki został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Ostra zupa krewetkowa

Forma potrawy: Zupy

250 g krewetek
1 łodyżka trawki cytrynowej lub 1/2 łyżeczki utartej skórki cytrynowej
2 listki limu (można pominąć)
3-4 małe boczniaki
2 łyżki sosu rybnego
1/2 szklanki soku z limu lub cytryny
mały kawałek imbiru (lub 1/2 łyżki utartego)
10 listków kolendry lub pietruszki
1 cebula dymka
2 czerwone papryczki chilli
1 szklanka mleka kokosowego
3 szklanki wody

Do przybrania:
listki świeżej kolendry lub pietruszki

Zupy z krewetek » zobacz przepis

Zupa krem z krewetek

Forma potrawy: Zupy

500 g świeżych krewetek
1 mała cebula
45 g mąki
30 g masła
100 ml wina
100 ml śmietanki
1 łyżka przecieru pomidorowego

Bulion krewetkowo-rybny:
250 g ryby
skorupki z krewetek
1 mała cebula
1 łodyga selera
1,2 litra wody
sól, pieprz
skórka z cytryny

Zupy z krewetek » zobacz przepis