Zobacz wszystkie przepisy z chlebem każdego rodzaju
Forma potrawy: Zupy
1250 ml mleka
2 żółtka
40 dag razowego chleba
sól
3 łyżeczki masła
opcjonalnie 3-4 migdały
Forma potrawy: Zupy
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
4 pomidory
3 cebule
4 szklanki wody
sól, pieprz
4 kromki chleba
Forma potrawy: Zupy
50 dag mrożonych brokułów
10 dag śmietany
10 dag gotowanej szynki
2 łyżki masła
4 kromki pieczywa tostowego
rzeżucha
sól, biały pieprz
Forma potrawy: Zupy
3 l. - wody przegotowanej
1 - szklanka mąki owsianej
1 - szklanka mąki pszennej razowej
kromka razowego chleba
sól
5 - ząbków czosnku
5 - listków laurowych
Zupa krem z dyni z kwiatami ogórecznika
Forma potrawy: Zupy
1,2 kg miąższu dyni
1 cebula
2 rozgniecione ząbki czosnku
30 g masła
1 litr lekkiego rosołu wołowego lub wody
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
sherry
1 opakowanie śmietany kremowej
4 kromki chleba tostowego
30 g masła
30 kwiatów ogórecznika
Forma potrawy: Zupy
2 duże jabłka
50 g suszonych owoców dzikiej róży
2 łyżki stołowe cukru
szczypta cynamonu
2 kromki pieczywa tostowego
0,5 l wody
Forma potrawy: Zupy
1 kromka razowego chleba
900ml soku pomidorowego
2 ząbki czosnku rozgniecione
odrobina sosu worcester
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
1 czerwona lub zielona papryka, wypestkowana i pokrojona
1 cebula, pokrojona w plastry
czarne oliwki
grzanki
Forma potrawy: Zupy
3 l. - przegotowanej wody
kromka chleba razowego
sól
1 kg - obranych i pokrojonych w plastry buraków ćwikłowych
5 - ząbków czosnku
liść laurowy