MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, makarony, mąki, kasze, zboża zostały zaznaczony na zielono

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Zupa zbożowa z soczewicą

Forma potrawy: Zupy

50 g jęczmienia
25 g pszenicy
25 g czerwonej soczewicy
2 kartofle
1 cebula
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka suszonego tymianku
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1,2 litra wywaru ze swieżych jarzyn lub wody
2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
sól, pieprz
gałązka świeżego tymianku lub rozmarynu do przybrania
50 g tofu (niekoniecznie)

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Krupnik z kaszy gryczanej

Forma potrawy: Zupy

20 dag kaszy gryczanej
20 dag surowego boczku
włoszczyzna
40 dag ziemniaków
natka pietruszki
sól

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Zupa z płatków owsianych z cynamonem

Forma potrawy: Zupy

1/2 litra wody
sól
1/2 łyżeczki startego cynamonu
8 łyżek płatków owsianych
3/4 litra mleka
2 jabłka
cukier

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Zupa z kurczaka z makaronem

Forma potrawy: Zupy

250 g piersi kurczaka
100 g makaronu sojowego
6 szklanek wody
1/2 kg kości lub 1 biała rzodkiew
mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki mielonego
5 małych korzeni pietruszki
1 cebula
1/2 łyżeczki soli
3 małe boczniaki (grzyby)
1 słoiczek miniaturowych kolb kukurydzy
3-4 pędy bambusa
2 cebulki dymki z częścią zieloną
10 dużych orzechow laskowych
do przybrania natka pietruszki

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Chińska zupa jarzynowa

Forma potrawy: Zupy

500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Zupa oszwabka

Forma potrawy: Zupy

2 łyżki mąki
1250 ml mleka
2 goździki
cynamon
3/4 szklanki cukru
3 migdały
2 żółtka
grzanki

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis

Zupa neapolitańska

Forma potrawy: Zupy

1250 ml rosołu z kostki rosołowej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól
 
Do podania
15 dag ugotowanego makaronu

Zupy z makaronów, mąk, kasz, zbóż » zobacz przepis